top of page

Klubbens historie

Med hjælp fra Lokalhistorisk Arkiv i Vamdrup er Vamdrup Ford A Klubs "dåbsattest" blevet fundet. En annonce fra Ugeavisen i Vamdrup fra sommeren 1958, hvor der inviteres til den første tur søndag den 6. juli 1958.

I sommeren 1958 så mekaniker Hakon Greve at der stadig kørte mange Ford Aere rundt i Vamdrup, og han syntes at det kunne være morsomt at samles til en tur. Derfor satte han en lille annonce i den lokale ugeavis, hvor han inviterede til en fælles tur til Vesterhavet. Mange fulgte opfordringen, og efter turen, blev man enige om at lave en Klub, hvor Hakon Greve blev formand mens hans kone Lilly tog sig af pengesagerne.

Der blev først skrevet love og vedtægter efter klubbens 50 års jubilæum. Der holdes et forårs- og et efterårsmøde, hvor medlemmerne samles og fordeler opgaverne, og snakker om nye tiltag. 

Om sommeren arrangeres der turer, hvor medlemmerne kan samles til en fælles udflugt, og hvert år er der en tur der går over en weekend. Om vinteren arrangeres der værkstedstræf, hvor man kan udveksle ideer og erfaringer.

Fra starten er der i klubben lagt vægt på, at aktiviteter og arrangementer skulle laves sådan at alle skulle have mulighed for at deltage - ikke blot ejeren og brugeren, men også resten af familien, og sådan er det stadig.

Fra begyndelsen af 90'erne har klubben udgivet et klubblad fire gange årligt.

Hakon Greve ved sin 90 års fødselsdag

Knud Gaarn-Larsen blev medlem i Vamdrup Ford A Klub i 1966, da var det årlige kontingent 5,00 kroner

bottom of page